UP’S | Professionals

Het Erasmus MC doet in nauwe samenwerking met een groot aantal organisaties uit de geestelijke gezondheidszorg onderzoek. Aan dit onderzoek zullen in totaal ongeveer 400 mensen meedoen, die allen in zorg zijn of zijn geweest bij een organisatie uit de geestelijke gezondheidszorg. De medisch-ethische toetsingscommissie van het Erasmus MC heeft dit onderzoek goedgekeurd. Algemene informatie over de toetsing van onderzoek vindt u in de brochure ‘Medisch-wetenschappelijk onderzoek’.

U bent momenteel werkzaam bij een zorginstelling die heeft besloten deel te nemen aan de UP’S studie. De informatie op deze pagina is bedoeld om u als behandelaar meer informatie te geven over het onderzoek. Mocht een van uw cliënten deel gaan nemen, dan bent u op de hoogte van de inhoud en het verloop van de studie. Op die manier kunt u uw cliënt wellicht nog beter bijstaan.

Als behandelaar bent u dagelijks bezig ervoor te zorgen dat uw cliënten zich geestelijk en lichamelijk beter gaan voelen en maatschappelijk kunnen blijven functioneren. Over wat daarbij precies werkt en niet werkt, weten we inmiddels een heleboel, maar nog lang niet alles. Met het UP´S onderzoek hopen wij meer te weten te komen over wat precies de doorslaggevende factoren zijn waardoor mensen zich beter gaan voelen of die het herstel bevorderen.

Doel van het onderzoek

Wie kan meedoen?

Uitvoering van het onderzoek

Het informeren van cliënten en het besluit deel te nemen

Uw rol in het geheel

De voor- en nadelen voor u en uw cliënt

Informatie aan u tijdens het onderzoek